top of page

Over elk onderwerp op deze website kan ik een workshop geven :-)

Mail voor meer informatie naar info@esthernederpelt.nl

Zie voor komende workshops & activiteiten AGENDA

Workshops (voor danser & dansdocent)

Een kleine greep uit de workshops van afgelopen tijd:

Workshop: Energiebesparend lesgeven? Yes you can! Klik hier voor meer info.

Workshop: De kracht van gedachten

Wat je denkt, is direct verbonden met de kwaliteit van jouw beweging als we vanuit het uitgangspunt vertrekken dat onze mentale processen invloed uitoefenen op onze fysieke processen en andersom.

Denken (beelden, overtuigingen, wat je gelooft) hebben een veel grotere invloed op onze fysieke vormgeving in dans dan we ons in eerste instantie kunnen voorstellen. We hebben gedachten over onszelf als mens, als danser en als dansdocent. Ook hebben we gedachten over de beweging zelf die we uitvoeren, al zijn we daar niet altijd van bewust. Met deze wetenschap in huis van de invloed van onze gedachten, kunnen we deze kracht gaan gebruiken in ons voordeel, door het specifiek richten van onze gedachten en onze aandacht, met het oog op het laten stromen van de magische helderheid van je eigen unieke beweging, het verruimen van jouw danservaring en jouw expressie. Een traktatie voor lichaam en geest! 

Workshop: Puur en bewust lesgeven ~ Vanuit 5 benaderingen

Puur en bewust lesgeven komt van binnenuit en gaat over het zuiver contact maken met wat je als docent te delen hebt. In deze workshop zetten we de 5 benaderingen van Vera Bergman om in de praktijk, waarbij je jouw visie en vaardigheden als docent verscherpt, verdiept en met name verhelderd!  

Workshop: Bewegingskwaliteit - de kern van de danser

Techniek is een belangrijk element van dans, maar vergeet nooit dat het een middel is om onze bron te vertegenwoordigen: die ligt bij de beleving en de innerlijke drang om ons te uiten. Dans heeft ten alle tijden een emotioneel-expressief karakter. (Bron: van Hofballet tot Postmoderne-dans - Luuk Utrecht)

WAAROM

Door jouw helderheid in het kiezen van je bewegingsintentie, vergroot je de helderheid van het WAAROM van je bewegingen, de expressie van jouw innerlijke wereld binnen dans.

HOE

Als je het WAAROM helder hebt, valt het HOE vanzelf op zijn plek: je spieren vinden een genuanceerde weg tussen spanning/ontspanning waardoor je het WAT (het bewegingsmateriaal) technisch helderder uitvoert.

WAT

De bewegingen krijgen een heldere vormgeving van binnenuit, wat jouw coördinatie, techniek en zuivere vormgeving van het bewegingsmateriaal ten goede komt! Waarvan de start ligt bij de WAAROM. 

Workshop: Lesvoorbereiding ~ Een last of een... lust!?!

Ervaar het maken van jouw lessen als een inspirerend creatief proces waarin je dichtbij jezelf staat. In jou ligt een oneindige bron van inspiratie wat je om kunt zetten in bewegingsmateriaal, oefeningen, lessen, lessenreeksen of choreografieën.

In deze workshop ontvang je tools om jouw passie maximaal in te zetten!  

Workshop: Omgaan met blessures

Het krijgen van een blessure is een pittige zaak voor ons dansers. Hoe kun je je visie hierover verrijken, je proces versnellen en je innerlijke en fysieke dansflow behouden? Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt. 

bottom of page