top of page

Laat je inspireren, laat je raken, geniet van je collega's & inspiratoren!

'OnLine voor dansdocenten' is een YouTube kanaal wat komende tijd interviews met dansdocenten voor dansdocenten gaat publiceren. De eerste twee dansdocenten, Sanne van der Put (ArtEZ) en Sophie van Heesewijk (Fontys Hogeschool voor de Kunsten, SALLY dansgezelschap Maastricht, daCi) zijn inmiddels al OnLine gegaan!

En er zijn nog veel meer mooie dansdocenten die gaan volgen, zoals Robin Berkelmans, Soosan Gilson, Marion van Grunsven en Floortje Rous.

Dit YouTube kanaal is een initiatief van Esther Nederpelt, in samenwerking met het Intervisie Netwerk voor Dansdocenten (www.invd.nl), waarbij de wens om meer zichtbaarheid te geven aan dansdocenten op internet wordt ingewilligd.

Veelal worden er dansers of choreografen geïnterviewd, of zien we eindresultaten van het werk van een dansdocent.

Wat gebeurt er nu eigenlijk tussen de vier muren van de dansstudio? Daar, tussen die vier muren, is de danscarrière van velen begonnen en dagelijks wijden velen dansdocenten zich gepassioneerd aan hun bijdrage in de ontwikkeling van de dansleerlingen van alle leeftijden, doelgroepen en in verschillende dansstijlen.

Esther zet zich in om in het gesprek vanuit diverse vragen de inhoudelijke kracht van de dansdocenten naar voren te halen, met onder andere vragen als: wat beleven de dansdocenten, wat is hun missie, hoe beleven zij de dansleerlingen, wat kunnen zij vertellen over de leerprocessen die ze tegenkomen, wat voor betekenis geven zij aan dans, hoe dragen zij dans over?

Ook worden er in de interviews af en toe uitstapjes gemaakt naar gasten uit de wetenschap, choreografen, dansers of docenten van andere kunstdisciplines als het van waarde kan zijn voor de dansdocent.

Met het grote verlangen om de vier muren van de dansstudio open te breken, dansdocenten te laten horen en vooral: niet achter de camera maar ervoor

In gesprek worden allerlei inhoudelijke onderwerpen aangeraakt, waar iedere dansdocent zich in herkent of zich door kan laten inspireren, wat een bijdrage levert aan kennisdeling van binnenuit - een kijkje in de keuken van diverse dansdocenten.

Veel kijk- en luisterplezier!

Interviews

Mark Mieras

Soosan Gilson

Floortje Rous

bottom of page