top of page

Workshop modern-jazz

20 januari 2019 ~ 13.00-15.00

@Hercules Zwolle

Docentendanstraining

Prinses Julianastraat 66, Zwolle 

Auditietraining

9 februari 2019 ~ 11.00-13.00u

@Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Ik heb de auditietraining als een hele prettige les ervaren die mij vertrouwen en bewustzijn heeft gegeven. Hoewel je me niet eerder als danser en persoon kende ben je er binnen één les wel achter gekomen wat er bij mij ontbrak en wat ik nodig had om goed de auditie in de kunnen gaan. Je hebt de verbeteringen duidelijk aan mij overbracht en het mij ook laten voelen in mijn eigen lichaam. De les heeft mij zo geïnspireerd dat ik niet alleen anders de auditie in ben gegaan, maar dat ik hem voortaan altijd mee neem als danser én persoon.

M

Wil jij jezelf goed voorbereiden op de auditie van de opleiding Docent Dans (Academie voor Danseducatie)? Dan is dit je kans!

In deze auditietraining krijg je inzicht in de inhoud van de auditiedag. Je kunt zowel mentaal als fysiek onderzoeken hoe je jouw kwaliteiten optimaal kunt inzetten en je krijgt gerichte ontwikkelfeedback. De onderwerpen van deze auditietraining gaan specifiek over de dag die je te wachten staat bij Fontys Academie voor Danseducatie, maar ook over algemene vaardigheden die je bij elke dansauditie nodig hebt waaronder danstechniek, dansbeleving, uitstraling en persoonlijke presentatie. Ook zullen we aandacht geven aan hoe jij jezelf kunt laten zien in andere presentatievormen als dans alleen, wat ook op de auditiedag van je wordt gevraagd. 

De auditie en de auditietraining is alleen toegankelijk voor deelnemers aan de audities van de opleiding Docent Dans aan de Academie voor Danseducatie die het laatste jaar (examenjaar) van de middelbare school of een vervolgopleiding volgen.

De auditietraining wordt gegeven door docenten van de Academie voor Danseducatie die betrokken zijn bij de audities.

Wil jij jouw talent maximaal benutten en deze kans aangrijpen om goed voorbereid de auditiedag in kunt gaan?

Stap 1: Meld je dan aan voor de auditie via de website (dit is mogelijk vanaf 11-10-2018)

Stap 2: Meld je daarna aan voor de auditietraining door een mail te sturen naar: fhkdanseducatie@fontys.nl o.v.v. "Auditietraining Fontys Academie voor Danseducatie" inclusief je contactgegevens (Naam, adres, telefoon en emailadres) en voorkeursdatum.

Aantal deelnemers:

We starten met minimaal 3 deelnemers en werken met kleine groepen bestaande uit maximaal 12 deelnemers.

Kosten: €35,- incl. btw

9 februari 2019, 11.00-13.00 (uiterlijk aanmelden 26 januari)

Modern Jazz open praktijkles

19 januari 2018 16.00-17.30u

@Den Haag

Esther Nederpelt bij DansJeVrij in Amersfoort!

5 januari 2019 

Tijd, ruimte en kracht in harmonie, spel en verbinding!

In deze dansworkshop verkennen we op een speelse en praktische manier zeer toepasbare tools om onze lichaams-danstaal rijker te maken, waarbij we de verruiming van ons dansvocabulaire met plezier én in een stroom van inspiratie op de dansvloer kunnen toepassen. Wat kunnen we allemaal met ons lichaam in de drie danselementen tijd, ruimte en kracht? En… durven we naar onze (eigen, unieke) uitersten te gaan en optimaal van ons lichaam te genieten?

RUIMTE: Verschillend gebruik van de ruimte, oh er zijn zoveel mogelijkheden!

De rijkdom van het thema ruimte, zowel om ons heen als in ons lichaam zelf, is onbetwist eindeloos inspiratiemateriaal waar we de rest van ons dansleven plezier van kunnen ervaren.

TIJD: Diverse tijdsstructuren in de beweging geven veel mogelijkheid tot een palet aan kleuren in de beleving van jouw lichaam. Ook openen zij deuren tot spel in dans, zowel solo als in een duet of groep. Wat voor effect hebben deze tijdstructuren op jou als danser?

KRACHT: Wat is de zeggingskracht van een beweging eigenlijk en… wat is hierin mogelijk? Is er iets hierin onmogelijk ;-)? We zoeken in het thema kracht naar de balans tussen het luisteren naar de beweging en het aansturen van de beweging vanuit beeld, gedachtekracht en flow.

Kortom: bewustwording van tijd, ruimte en kracht in harmonie, spel en verbinding!

Gegevens:

Datum: 5 januari

Locatie: Danswerkplaats te Amersfoort

Oude Fabriekstraat 20

3812 NR Amersfoort

Dansworkshops op de Deventer Dansdagen

10 november 2018

Dansworkshops Modern-Jazz @DanZo, Deventer

Aanstaande zaterdag ~ 27 oktober 2018 ~ geef ik twee dansworkshops modern-jazz voor dansdocenten bij

DanZo in Deventer:

13.00-14.45 en 15.15-17.00u. 

Lekker zelf trainen én verdiepende didactische inspiratie die je weer toe kunt passen in jouw eigen lesgeven.

Trainen en bewustwording! Dans = fantastisch 🤗! Zie ik je daar? 

Aanmelden: mail naar pauline.satter@hetnet.nl

Kosten deelname: 40 euro

Adres: Van Calcarstraat 31, 7415 CK Deventer

1daagse ~ 21 oktober 2018 ~ 10.30-16.45u

Holland Dance & Dansbelang

Esther Nederpelt

Op zondag 21 oktober organiseren Holland Dance en Dansbelang de 1daagse dansimpuls “Jazzdance”. Deze inspirerende dag wordt gegeven door Esther Nederpelt en biedt verdieping in de beroemde jazzdance. De dag is inclusief lunch.

In drie verdiepende sessies neemt Esther je mee langs de drie kernkwaliteiten van jazzdance: coördinatie, muzikaliteit en bewegingsintentie. De jazzdansgeschiedenis wordt deze dag gebruikt als inspiratiebron, waarbij de inspiratie wordt omgezet naar het hier en nu. De sessies worden op een zeer praktische wijze vormgegeven, zodat jij als dansdocent de toepassing op de werkvloer direct kunt ervaren en kunt meenemen naar jouw lespraktijk.

We zijn deze dag te gast bij Flex Dansstudio in Nijmegen van Jasmijn Wolfers.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op de website. Zien we je daar?

Workshop 1: Jazzdans en coördinatie

In deze workshop gaan we in op een waardevol aspect van jazzdans, de coördinatietechniek. Het is een specifieke training op zowel cognitief gebied (inzicht krijgen in structuren en ordening) als op fysiek gebied (het lichaamsgeheugen activeren), waarbij de jazzdansvaardigheid van de leerling enorm wordt vergroot. We werken in deze workshop op zeer praktische en toepasbare wijze met 4 verschillende soorten moeilijkheidsgraden betreft coördinatie waar vanuit je op gemakkelijke wijze jouw coördinatieoefeningen kunt gaan vormgeven. 

Workshop 2: Jazzdans en muzikaliteit

Jazzdans is sterk verbonden, zo niet één, met de mate van muzikaliteit die je als jazzdanser in kunt zetten. Hoe kun je bij jouw leerlingen deze muzikaliteit in jazzdans vergroten?

In deze workshop gaan we in op verschillende muzikale elementen van jazzdans: wat is ‘swing’ eigenlijk en hoe kun je dit werkelijk handen en voeten geven? En hoe werkt syncopatie en polyritmiek? Hoe kun je de gevoeligheid voor en het inzicht in ritmische structuren vergroten? Gevoel voor frasering en dynamiek hoort hier ook bij.

Workshop 3: Jazzdans en bewegingsintentie

Jazzdans is een dansstijl die vaak direct uit de bron van emoties voortkomt. Het staat in ieder geval nooit los van een bewegingsintentie. In een zeer praktische workshop gaan we op de vloer aan de slag en we combineren deze workshop met diverse inspiratiebronnen uit de jazzdansgeschiedenis.

Hoe kun je bij jouw leerlingen die bron van bewegingsintentie werkelijk aanboren zodat deze voor hen voelbaar en voor de kijker zichtbaar tot uiting komt en hoe kun je de betekenis van de beweging handen en voeten geven in jazzdansmateriaal, voor zowel de jonge als wat oudere leerling?

Holland Dance Bootcamp On Stage

24, 25, 26 augustus 2018

Ben jij een danser die klaar is voor een uitdaging? Wil jij jezelf naar een hoger plan tillen en je danstalent optimaal benutten? Dan is dit weekend iets voor jou! Meld je nu aan voor het inspirerende dansweekend!

Tijdens de Holland Dance Festival Bootcamp On Stage kun je weer een weekend lang werken aan je dansskills! Dit keer onder persoonlijke begeleiding van danscoaches Min Hee Bervoets, Michel Froget, Jaakko Toivonen en Esther Nederpelt. Naast de persoonlijke begeleiding van deze coaches krijg je tijdens het weekend ook les in verschillende dansdisciplines van een aantal topdocenten. Een boordevol programma dus dat je in een paar dagen klaarstoomt voor een voorstelling op het podium van het Korzo theater aan het eind van de Bootcamp!

Zaterdag 19 mei 2018

~ 10.00-13.00 u

DANZALL Workshops bij Hellas Hoevelaken 

Zin om lekker te dansen? Volg dan de dansworkshops van Zico Gomes en Esther Nederpelt. Zico en Esther geven deze ochtend beide een workshop van 1 uur en een kwartier waarna je vol energie en inspiratie de deur uit gaat!

In seizoen 2017 – 2018 biedt Hellas Hoevelaken maar liefst 4 workshopochtenden aan voor dansdocenten en amateurdansers onder leiding van twee top-professionals.

Meld je aan via: Hellas Hoevelaken

Zie ook: Facebook 

In samenwerking met Intervisie Netwerk voor Dansdocenten ben ik de host bij een OnLine meeting op

zondag 8 april 2018

10.00-11.30

Deze editie:

Balanceren tussen werk & privé

Intervisie Netwerk voor Dansdocenten wil zich inzetten om dansdocenten elkaar te laten ontmoeten om (kennis) te delen, elkaar te verrijken, je ontwikkeling als danseducatie professional serieus te nemen

In de OnLine meeting ontmoeten we elkaar via Skype zónder reistijd en zónder reiskosten, vanuit je eigen home sweet home!

De meeting duurt +/- 90 minuten

We hebben het in deze meeting over onderwerpen die bij JULLIE dansdocenten spelen! 

Ben jij er ook bij dansdocent?

Meld je snel aan! :-)

Meld je aan via info@invd.nl

Bijdrage: 20 euro p.p.

Jouw bijdrage steunt het INvD in haar activiteiten. 

Kan je niet op 8 april? Dan kun je aanhaken op zondag 13 mei - 10.00-11.30.

Meld je vast aan als je zeker wilt zijn van een plekje. 

17 maart 2018

Workshop voor dansdocenten

'Energiebesparend lesgeven? Yes you can!'

17 maart weer een nieuwe workshop voor dansdocenten bij Hellas Hoevelaken!

In deze workshop ‘Energiebesparend lesgeven’ gaan we in op het verhelderen van je lesdoelen. Wat wil je in jouw les bereiken? Wat is je richting? Wat is je doel? En met name: hoe kun je dit in heldere stappen aanbieden op een inspirerende manier voor zowel jezelf als voor je dansleerling?

Jezelf opnieuw uitdagen om te kijken naar het bewegingsmateriaal wat je in jouw les aanbiedt en welke vaardigheden jouw leerlingen daarvoor nodig hebben. Hoe helderder jij bent, hoe sneller je leerlingen groeien en hoe meer energie jij als docent bespaart. Welkom dansdocenten!

Waar en hoe laat?

​De workshops vinden plaats bij Sporthal Ridderspoor in Hoevelaken van 10.00 tot 12.00 uur. ​

Kosten:

€25,- voor deze workshop

Aanmelden: klik HIER

Kosten:

€25,- voor deze workshop

Aanmelden: klik HIER

OPEN JAZZ CLASS voor DANSDOCENTEN

Circle dance Rotterdam

4, 11 en 18 december 2017 @ 10.30 - 12.00u 

Aanmelden kan via: Circle Dance Rotterdam

Of zie Facebook

In this Jazz Dance class of Esther Nederpelt the dance style is based on

a fysical chemistry between power and release, a smooth flow with a dynamic explosion of energy.

We work from a strong grounding, powerful center, personal expression,

freedom in your dance interpretation and specially: enjoy body & mind through dance!

Come and fly with us!

Dansdocenten opgelet: 3 & 4 februari 2018

Winter DansImpuls, ben jij er ook bij? :-)

Werk aan je skills tijdens de Winter Dansimpuls van Holland Dance Festival op 3 en 4 februari 2018!

Dit workshopweekend dat het Holland Dance Festival samen met NBDO Dansbelang organiseert is hét moment

voor dansdocenten en laatstejaars studenten docent dans om hun skills een boost te geven,

inspiratie op te doen en natuurlijk ervaringen uit te wisselen met collega's. 

Tijdens deze editie op 3 en 4 februari staan onder meer workshops van Marian Sarstädt, Samir Calixto, Katie Duck,

Redouan Ait Chitt en Lotte Dekkers op het programma.

Het volledige programma is hieronder te vinden en voor uitgebreide informatie per workshop

kun je terecht op de website van het Holland Dance Festival.

Mis dit inspirerende weekend niet en boek nu je tickets via de website van het Holland Dance Festival en meld je aan bij het Facebookevent!

Locatie: Korzo theater Den Haag

Lessen Esther Nederpelt:

Zondag 4 februari

13.45 – 15.15 uur Workshopronde II

Modern jazz | Esther Nederpelt 

15.45 – 17.45 uur Workshopronde III

Benaderingswijzen in docentschap | Esther Nederpelt 

Auditietraining 27 januari ~ 11.00-13.30u

@ Fontys Hogeschool voor de Kunsten

klik HIER voor meer informatie!

Voor DANSERS & DANSDOCENTEN

Danzall Workshops

20 januari 2018 @ 15.00-18.00u

DANZALL Workshops zijn vernieuwd!

In seizoen 2017 – 2018 biedt Hellas Hoevelaken maar liefst 4 workshopochtenden aan

voor dansdocenten en amateurdansers onder leiding van twee top-professionals.

Op zaterdag 20 januari 2018: Workshop Modern Jazz en Hiphop!

Zin om lekker te dansen? Volg dan de dansworkshops van Esther Nederpelt en Marieke Tenten.

Esther en Marieke geven deze middag beide een workshop van 1 uur en een kwartier

waarna je vol energie en inspiratie de deur uit gaat!

Voor wie?

De workshops zijn bedoeld voor dansdocenten en dansers vanaf 16 jaar op recreatief of selectie niveau. Ben je geen lid van Hellas Hoevelaken? Geen probleem! De workshops staan open voor iedereen. Schrijf je in voor het juiste niveau: op de middag zelf is het niet mogelijk om van groep te veranderen.

Waar en hoe laat?

​De workshops vinden plaats bij Sporthal Ridderspoor in Hoevelaken van 15.00 tot 18.00 uur. Bij de workshops kun je gezellig napraten onder het genot van een drankje in de Hellasruimte.

Kosten:

20€ voor twee workshops en een drankje na afloop.

Het is niet mogelijk om één workshop te volgen.

Aanmelden: Klik HIER

Meld je uiterlijk 1 week voor aanvang van de workshops aan door het formulier in

OPEN JAZZ CLASS voor DANSDOCENTEN

Circle dance Rotterdam

4, 11 en 18 december 2017 @ 10.30 - 12.00u

Aanmelden kan via: Circle Dance Rotterdam

Of zie Facebook

In this Jazz Dance class of Esther Nederpelt the dance style is based on

a fysical chemistry between power and release, a smooth flow with a dynamic explosion of energy.

We work from a strong grounding, powerful center, personal expression,

freedom in your dance interpretation and specially: enjoy body & mind through dance!

Come and fly with us!

Esther will use 5 different teaching-approaches in her classes,

which might inspire you to apply them in your own classes as well. 

November 2017

Voor de 3e keer lesgeven en choreograferen

in Holstebro @ Dansk Talentakademi Demenarken,

wat was het weer fijn!

4 november 2017 @ KNGU - Hilversum

Modern Jazz dansworkshop

Esther Nederpelt zal een les verzorgen in de stijl Modern Jazz, waarbij een sterke gronding, afwisselde dynamiek

en vooral veel energie op het gebied van dansplezier tot de kerndoelen behoren!

In deze dansles gaat zij te werk met verschillende benaderingswijzen (waaronder technisch, creatief, reproductief, choreografisch) en zal deze inzetten om haar dansmateriaal op een afwisselende wijze over te brengen

om het dansgevoel te versterken. 

Workshop 1 ~ 10.00-11.45u

Workshop 2 ~ 12.15-14.00u

(zelfde inhoud) 

Aanmelden kan via: yverhage@home.nl

8 oktober 2017 @ Balletstudio Belinda - Nootdorp

Moderne dansworkshop

dansdag met klassieke dans, moderne dans en caractère!

Jane Lord, Esther Nederpelt en Maricelle Peeters

In de moderne dansworkshop gaan we vooral genieten van dans!

Daarbij zetten we onze adem in, wisselen we kracht en ontspanning af, laten we los, pakken we vast èn dansen we vanuit verschillende bewegingskwaliteiten.

Welkom! :-)

Klik HIER om je aan te melden

2 oktober 2017 @ De Kunst van... Toekomst creëren

LKCA 

Dansdocenten: SAVE THE DATE ! Klik hier voor het programma

Kom ook naar de jaarlijkse dag De Kunst van… Toekomst Creëren van het LKCA. Deze mooie maandag vindt plaats in Utrecht en is voor professionals en bestuurders in de amateurkunst, buitenschoolse cultuureducatie en participatieve kunst. LKCA bundelt ook de krachten in de dans. Er zijn drie inhoudelijke danssessies waarvan één gezamenlijke:

Dansdocent van de toekomst door Lenneke Gentle, Wilja van Os en Esther Nederpelt

Voor de 'dansdocent van de toekomst' is het essentieel om te weten waar je kracht ligt en op welke vlakken je jezelf verder moet ontplooien. Wat zijn relevante ontwikkelingen in het vakgebied: hoe ziet de toekomst van dans eruit en is dans bereikbaar voor iedereen? Kunnen we de diversiteit van danskwaliteit waarborgen, ook in het kader van non-formeel leren? Welke educatie en deskundigheid heeft de amateurdanser nodig? En hoe speelt de dansdocent daarop in en welke rollen zijn daarbij nodig?

In deze interactieve workshop gaan Wilja van Os, Esther Nederpelt (Intervisie Netwerk voor Dansdocenten) en Lenneke Gentle (Danspiratie) samen met jou op onderzoek uit naar de professionele rol van de dansdocent in relatie tot behoeften van amateurdansers. Aan de hand van live dans starten we een dialoog, werken we met opdrachten en modelleren we een nieuwe blik op jezelf als dansprofessional d.m.v. het model ‘Wheel of Life’.

www.danspiratie.nl en www.dansbelang.nl en www.esthernederpelt.nl.

In deze sessie maak je kennis met de werkwijze van Erik van Duijvenbode en Esther Nederpelt, initiatiefnemers van het Intervisie Netwerk voor Dansdocenten (INvD). Tijdens deze sessie krijg je meer zicht op je kernwaarden en de manier waarop je je professionele identiteit kunt versterken.

Verwacht een speelse en interactieve samenkomst met diepgang. De sessie is geschikt voor professionals in de kunsten in brede zin: docenten, makers, coördinatoren uit alle kunstdisciplines en beleidsmakers. Doe mee en ervaar zelf de kracht van reflectie!

1 oktober 2017 @ Kick Off Festival ~ Fontys Dansacademie

Ervaar de kracht van reflectie op jouw beroepspraktijk!

Komende zondag 1 oktober ben ik samen met Erik van Duijvenbode bij het KickOff Festival van DeDanspunt Brabant !

Kom jij ook naar deze inspirerende dag en doe je mee met onze masterclass Intervisie Netwerk voor Dansdocenten

30 september 2017 @ Hellas Hoevelaken

Lesgeven vanuit 5 benaderingswijzen 

Variatie in jouw lessen, heerlijk voor jou als docent en voor je leerlingen! Gebruik verschillende benaderingswijzen om je dansmateriaal aan te vliegen en over te dragen.

~ Voor ELKE DOELGROEP & DANSSTIJL ~

Datum: 30 september | Tijd: 10.00 - 12.00 uur | Plaats: Sporthal Ridderspoor in Hoevelaken

Doelgroep: Dansdocenten | Kosten: €20,-

Inschrijven: mail je gegevens uiterlijk 23 september naar danzallworkshops@gmail.com.

Na inschrijving ontvang je een mail voor betaling. Pas na betaling is je inschrijving definitief.

Dit jaar ben ik verbonden als coach (modern) bij de 

Bootcamp van Holland Dance!

25 t/m 27 augustus 2017

Ben jij een ambitieuze amateurdanser?

Schrijf je dan nu in voor dit inspirerende weekend.

Lees hier meer.

Holland Dance Bootcamp 2017 is een intensief trainingsweekend van 25 t/m 27 augustus voor ambitieuze amateurdansers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Jouw danservaring staat tijdens de Bootcamp centraal: je staat onder de hoede van gerenommeerde danscoaches en dansdocenten die er alles aan doen om jouw skills naar een hoger niveau te tillen. Een paar te gekke en onvergetelijke dagen vol dans dus!

Ga aan de slag met één van de vier coaches.

Samen met je coach werk je intensief aan je eigen solo, een groepschoreografie en aan onderdelen zoals je uitstraling, techniek en performance. Je coach geeft je bovendien advies in de te volgen lessen voor het weekend, dus je krijgt uiteindelijk training in meerdere stijlen en niet alleen in de stijl van de toegewezen coach!

Drie coaches van Bootcamp 2017 weten we al, de vierde naam onthullen we later! De drie coaches die in ieder geval bij de Bootcamp 2017 zullen zijn: Sinerjey (urban), Michel Froget (jazz) en Esther Nederpelt (modern).

Workshops bij de Zomer Dansimpuls

17 t/m 19 augustus 2017

Tijdens de Zomer Dansimpuls geeft ik 2 lessen en 1 workshop (zie hier het totale programma)

Donderdag 17 augustus 15:30 – 16:45 Workshop jazz: De zeggingskracht van de danser (P)

In deze jazzdansles wordt ingezoomd op jouw zeggingskracht als danser. Waar ligt die kracht in expressie en hoe kunnen we hem maximaal in onszelf aanspreken? Via de persoonlijke interpretatie vergroot je jouw zeggingskracht in de uitvoering van de beweging, die jou én je publiek/leerlingen kan raken en beroeren.

Donderdag 17 augustus 17:00 – 18:30 Intervisie Netwerk voor Dansdocenten

Platform voor verdieping van de professionele identiteit, duurzame inzetbaarheid en deskundigheidsbevordering.

Je hebt een drukke agenda en dat maakt het lastig om jezelf trage vragen te stellen over jouw handelen als dansdocent, zoals: “Waar kwam die scherpe opmerking van mij opeens vandaan?” “Ik zit altijd in de overdrive, kan het ook een tandje minder?” “Hoe komt het dat ik altijd helemaal opbloei als ik met die groep cursisten werk?”.

Wij zijn als dansdocenten vaak alleen aan het werk; “op ons eigen eiland”. In de Intervisiebijeenkomsten waar wij elkaar als dansdocenten ontmoeten in een kleine groep ontstaat er een draagvlak voor het onderling delen van kennis, waarbij het onderzoeken van jouw eigen lespraktijk en een kijkje in het werkproces van onze collega onze kwaliteit, duurzame inzetbaarheid en onze professionele identiteit als dansdocent een boost geeft.

Het Intervisie Netwerk voor Dansdocenten (INvD) biedt bij de Zomer DansImpuls 2017 een workshop aan waarin tijd voor bezinning, inspiratie, samenkomst en groei in je ontwikkeling centrale thema’s zijn. De rode draad is een kennismaking met het netwerk: hoe gaat dit in z’n werk en hoe voelt het om daaraan deel te nemen?

Erik van Duijvenbode en Esther Nederpelt nemen je mee op deze bespiegelende reis en navigeren samen met jou naar de interessante binnenwereld van jouw unieke dansdocentschap.

Zaterdag 19 augustus 11:15 – 13:45 uur Workshop: Energiebesparend les geven (M/P)

Herken je dat gevoel dat jij al jouw energie als dansdocent geeft om je leerlingen in hun energie-input, beleving en danskwaliteit te stimuleren? In deze workshop kijken we hoe je gericht en bewust jouw energie kunt doseren en vormgeven in relatie tot de energie die je bij je leerlingen wilt aanboren. Door je eigen energie en krachten bewust in te zetten creëer je een ruimte waarin jij als dansdocent kunt ademen (niet alleen voor en na de les, maar juist tijdens de les!), waarbij je jezelf kunt blijven voelen in verbinding met anderen.

bottom of page