Esther Nederpelt Lazarom

 d a n s e n d   d o o r   h e t   l e v e n 

Biografie 

Esther Nederpelt is al jaren als gedreven dansdocent actief in het werkveld in de stijlen modern en jazz. Zij geeft diverse open lessen, gastlessen en workshops in binnen- en buitenland en heeft  met veel plezier lesgegeven op Fontys Dansacademie in Tilburg. Esther heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het observeren, begeleiden en coachen van dansdocenten. Ook geeft zij danscoaching aan dansers, dansmakers en theaterspelers, zowel amateur als professioneel. Esther vind veel voldoening in het verruimen van de visie, het verdiepen van de leerweg en het vergroten van het aanwezige talent in elk individu. 

In zowel de lessen als de coaching sessies komen dansbeleving en danstechniek op een zeer praktisch en toepasbare manier samen, waarin het delen van de innerlijke drijfveer om te dansen de verbindingen legt. 

Esther studeerde in 2004 af aan de opleiding Docent Theaterdans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam.  Na haar opleiding gaf zij les aan en coachte de meest uiteenlopende groepen: kinderen vanaf 3 jaar en ouder, jongeren in justitiële inrichtingen, studenten aan de dansvakopleiding en volwassenen tot 80 jaar, van beginners tot gevorderden en in meerdere stijlen: jazzdans, moderne dans. Met de kinderdansvoorstelling Anders Is Cool (i.s.m. Emmy Wouters & Monique Huguenin) en haar eigen voorstellingen en choreografieën danste Esther door heel Nederland.  Ook is zij gediplomeerd Pilates docente, waarin Esther met bewondering de overeenkomsten tussen de Pilates-techniek en het dansende lichaam toepast, waarmee de danser zijn techniek kan verbeteren.


In 2007 en 2008 danste zij in New York in o.a. The Next Stage Project, het Ko-Ryo Dance Theater en het Labirinth Dance Theater. Als uitvoerend danser werkt zij graag samen met live muziek, waarbij bijvoorbeeld samenwerkingen tot stand zijn gekomen met o.a. Nicole Philomena en Dennis Kivit (www.dezanger.nl).

Esther: 

"Vanaf mijn 5e jaar ben ik aan het genieten van dans! Ik ben begonnen met klassieke dans en volksdansen. Ik vond het heerlijk om met dans bezig te zijn en dat is mijn grootste passie gebleven sindsdien. Op mijn 12e jaar ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met jazzdans, wat een wereld van ontspanning, swing en passie voor mij opende! Ik voelde een hele andere flow in mijn lichaam dan dat ik gewend was en ik was meteen verliefd op deze nieuwe manier van bewegen. Later kwamen daar moderne dans, streetdance en hip hop en Spaanse dans bij, waarin ik mij in vele stijlen thuis voel, zeker om ze te vermengen met mijn eigen stijl."