Esther Nederpelt Lazarom

 d a n s e n d   d o o r   h e t   l e v e n 

Samen met Dennis Kivit (zang)
& Leo Bouwmeester (piano)
@ Theater Het Oude Raadhuis, Hoofddorp 

4 november 2017 ~ 20.30u 

 

4 november 2017 @ KNGU - Hilversum 
Modern Jazz dansworkshop

Esther Nederpelt zal een les verzorgen in de stijl Modern Jazz, waarbij een sterke gronding, afwisselde dynamiek 

en vooral veel energie op het gebied van dansplezier tot de kerndoelen behoren! 

In deze dansles gaat zij te werk met verschillende benaderingswijzen (waaronder technisch, creatief, reproductief, choreografisch) en zal deze inzetten om haar dansmateriaal op een afwisselende wijze over te brengen 

om het dansgevoel te versterken. 


Workshop 1 ~ 10.00-11.45u

Workshop 2 ~ 12.15-14.00u

(zelfde inhoud) 


Aanmelden kan via: yverhage@home.nl


8 oktober 2017 @ Balletstudio Belinda - Nootdorp
Moderne dansworkshop

dansdag met klassieke dans, moderne dans en caractère!
Jane Lord, Esther Nederpelt en Maricelle Peeters


In de moderne dansworkshop gaan we vooral genieten van dans!

Daarbij zetten we onze adem in, wisselen we kracht en ontspanning af, laten we los, pakken we vast èn dansen we vanuit verschillende bewegingskwaliteiten. 

Welkom! :-)

Klik HIER om je aan te melden

2 oktober 2017 @ De Kunst van... Toekomst creëren 

LKCA 

Dansdocenten: SAVE THE DATE !  Klik hier voor het programma


Kom ook naar de jaarlijkse dag De Kunst van… Toekomst Creëren van het LKCA. Deze mooie maandag vindt plaats in Utrecht en is voor professionals en bestuurders in de amateurkunst, buitenschoolse cultuureducatie en participatieve kunst. LKCA bundelt ook de krachten in de dans. Er zijn drie inhoudelijke danssessies waarvan één gezamenlijke:Dansdocent van de toekomst door Lenneke Gentle, Wilja van Os en Esther Nederpelt

Voor de 'dansdocent van de toekomst' is het essentieel om te weten waar je kracht ligt en op welke vlakken je jezelf verder moet ontplooien. Wat zijn relevante ontwikkelingen in het vakgebied: hoe ziet de toekomst van dans eruit en is dans bereikbaar voor iedereen? Kunnen we de diversiteit van danskwaliteit waarborgen, ook in het kader van non-formeel leren? Welke educatie en deskundigheid heeft de amateurdanser nodig? En hoe speelt de dansdocent daarop in en welke rollen zijn daarbij nodig?


In deze interactieve workshop gaan Wilja van Os, Esther Nederpelt (Intervisie Netwerk voor Dansdocenten) en Lenneke Gentle (Danspiratie) samen met jou op onderzoek uit naar de professionele rol van de dansdocent in relatie tot behoeften van amateurdansers. Aan de hand van live dans starten we een dialoog, werken we met opdrachten en modelleren we een nieuwe blik op jezelf als dansprofessional d.m.v. het model ‘Wheel of Life’.
www.danspiratie.nl en www.dansbelang.nl en www.esthernederpelt.nl.


Reflectie op je eigen praktijk ~ Erik van Duijvenbode en Esther Nederpelt 


In deze sessie maak je kennis met de werkwijze van Erik van Duijvenbode en Esther Nederpelt, initiatiefnemers van het Intervisie Netwerk voor Dansdocenten (INvD). Tijdens deze sessie krijg je meer zicht op je kernwaarden en de manier waarop je je professionele identiteit kunt versterken. 


Verwacht een speelse en interactieve samenkomst met diepgang. De sessie is geschikt voor professionals in de kunsten in brede zin: docenten, makers, coördinatoren uit alle kunstdisciplines en beleidsmakers. Doe mee en ervaar zelf de kracht van reflectie! 

1 oktober 2017 @ Kick Off Festival  ~ Fontys Dansacademie

Ervaar de kracht van reflectie op jouw beroepspraktijk!
Komende zondag 1 oktober ben ik samen met Erik van Duijvenbode bij het KickOff Festival van DeDanspunt Brabant !
Kom jij ook naar deze inspirerende dag en doe je mee met onze masterclass Intervisie Netwerk voor Dansdocenten

30 september 2017 @ Hellas Hoevelaken 
Lesgeven vanuit 5 benaderingswijzen 

Variatie in jouw lessen, heerlijk voor jou als docent en voor je leerlingen! Gebruik verschillende benaderingswijzen om je dansmateriaal aan te vliegen en over te dragen.

~ Voor ELKE DOELGROEP & DANSSTIJL ~

Datum: 30 september | Tijd: 10.00 - 12.00 uur | Plaats: Sporthal Ridderspoor in Hoevelaken

Doelgroep: Dansdocenten | Kosten: €20,-Inschrijven: mail je gegevens uiterlijk 23 september naar danzallworkshops@gmail.com.
Na inschrijving ontvang je een mail voor betaling. Pas na betaling is je inschrijving definitief.

Dit jaar ben ik verbonden als coach (modern) bij de 

Bootcamp van Holland Dance! 
25 t/m 27 augustus 2017

Ben jij een ambitieuze amateurdanser? 
Schrijf je dan nu in voor dit inspirerende weekend. 
Lees hier meer.


Holland Dance Bootcamp 2017 is een intensief trainingsweekend van 25 t/m 27 augustus voor ambitieuze amateurdansers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Jouw danservaring staat tijdens de Bootcamp centraal: je staat onder de hoede van gerenommeerde danscoaches en dansdocenten die er alles aan doen om jouw skills naar een hoger niveau te tillen. Een paar te gekke en onvergetelijke dagen vol dans dus!

Ga aan de slag met één van de vier coaches.
Samen met je coach werk je intensief aan je eigen solo, een groepschoreografie en aan onderdelen zoals je uitstraling, techniek en performance. Je coach geeft je bovendien advies in de te volgen lessen voor het weekend, dus je krijgt uiteindelijk training in meerdere stijlen en niet alleen in de stijl van de toegewezen coach!

Drie coaches van Bootcamp 2017 weten we al, de vierde naam onthullen we later! De drie coaches die in ieder geval bij de Bootcamp 2017 zullen zijn: Sinerjey (urban), Michel Froget (jazz) en Esther Nederpelt (modern).


Workshops bij de Zomer Dansimpuls

17 t/m 19 augustus 2017

Tijdens de Zomer Dansimpuls geeft ik 2 lessen en 1 workshop (zie hier het totale programma)


Donderdag 17 augustus 15:30 – 16:45 Workshop jazz: De zeggingskracht van de danser (P)

In deze jazzdansles wordt ingezoomd op jouw zeggingskracht als danser. Waar ligt die kracht in expressie en hoe kunnen we hem maximaal in onszelf aanspreken? Via de persoonlijke interpretatie vergroot je jouw zeggingskracht in de uitvoering van de beweging, die jou én je publiek/leerlingen kan raken en beroeren.


Donderdag 17 augustus 17:00 – 18:30 Intervisie Netwerk voor Dansdocenten
Platform voor verdieping van de professionele identiteit, duurzame inzetbaarheid en deskundigheidsbevordering.

Je hebt een drukke agenda en dat maakt het lastig om jezelf trage vragen te stellen over jouw handelen als dansdocent, zoals: “Waar kwam die scherpe opmerking van mij opeens vandaan?” “Ik zit altijd in de overdrive, kan het ook een tandje minder?” “Hoe komt het dat ik altijd helemaal opbloei als ik met die groep cursisten werk?”.

Wij zijn als dansdocenten vaak alleen aan het werk; “op ons eigen eiland”. In de Intervisiebijeenkomsten waar wij elkaar als dansdocenten ontmoeten in een kleine groep ontstaat er een draagvlak voor het onderling delen van kennis, waarbij het onderzoeken van jouw eigen lespraktijk en een kijkje in het werkproces van onze collega onze kwaliteit, duurzame inzetbaarheid en onze professionele identiteit als dansdocent een boost geeft.

Het Intervisie Netwerk voor Dansdocenten (INvD) biedt bij de Zomer DansImpuls 2017 een workshop aan waarin tijd voor bezinning, inspiratie, samenkomst en groei in je ontwikkeling centrale thema’s zijn. De rode draad is een kennismaking met het netwerk: hoe gaat dit in z’n werk en hoe voelt het om daaraan deel te nemen?

Erik van Duijvenbode en Esther Nederpelt nemen je mee op deze bespiegelende reis en navigeren samen met jou naar de interessante binnenwereld van jouw unieke dansdocentschap.


Zaterdag 19 augustus 11:15 – 13:45 uur Workshop: Energiebesparend les geven (M/P)
Herken je dat gevoel dat jij al jouw energie als dansdocent geeft om je leerlingen in hun energie-input, beleving en danskwaliteit te stimuleren? In deze workshop kijken we hoe je gericht en bewust jouw energie kunt doseren en vormgeven in relatie tot de energie die je bij je leerlingen wilt aanboren. Door je eigen energie en krachten bewust in te zetten creëer je een ruimte waarin jij als dansdocent kunt ademen (niet alleen voor en na de les, maar juist tijdens de les!), waarbij je jezelf kunt blijven voelen in verbinding met anderen.