Esther Nederpelt Lazarom

 d a n s e n d   d o o r   h e t   l e v e n 

Jazz Mondays @ CIRCLE Dance ~ SKVR, Rotterdam
Aert van Nesstraat 45
3012 CA  Rotterdam

Speciaal voor de danser/docent die graag wekelijks een jazzdansles wil volgen, 
organiseren we de workshoplessen Various Jazz Styles!

- elke 3-4 weken deelt een andere docent zijn passie
- 12 x les op maandag (10.30): €100,-
- losse les: €16,-

Eerst volgende workshops:
22, 29 mei, 5, 12: Esther Nederpelt
26 juni: Caurena Bernabela

Registreer via https://circle.dance/
Dit jaar ben ik verbonden als coach (modern) bij de 

Bootcamp van Holland Dance! 
25 t/m 27 augustus 2017

Ben jij een ambitieuze amateurdanser? 
Schrijf je dan nu in voor dit inspirerende weekend. 
Lees hier meer.


Holland Dance Bootcamp 2017 is een intensief trainingsweekend van 25 t/m 27 augustus voor ambitieuze amateurdansers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Jouw danservaring staat tijdens de Bootcamp centraal: je staat onder de hoede van gerenommeerde danscoaches en dansdocenten die er alles aan doen om jouw skills naar een hoger niveau te tillen. Een paar te gekke en onvergetelijke dagen vol dans dus!

Ga aan de slag met één van de vier coaches.
Samen met je coach werk je intensief aan je eigen solo, een groepschoreografie en aan onderdelen zoals je uitstraling, techniek en performance. Je coach geeft je bovendien advies in de te volgen lessen voor het weekend, dus je krijgt uiteindelijk training in meerdere stijlen en niet alleen in de stijl van de toegewezen coach!

Drie coaches van Bootcamp 2017 weten we al, de vierde naam onthullen we later! De drie coaches die in ieder geval bij de Bootcamp 2017 zullen zijn: Sinerjey (urban), Michel Froget (jazz) en Esther Nederpelt (modern).


Workshops bij de Zomer Dansimpuls 2017

Tijdens de Zomer Dansimpuls geeft ik 2 lessen en 1 workshop (zie hier het totale programma)


Donderdag 17 augustus 15:30 – 16:45 Workshop jazz: De zeggingskracht van de danser (P)

In deze jazzdansles wordt ingezoomd op jouw zeggingskracht als danser. Waar ligt die kracht in expressie en hoe kunnen we hem maximaal in onszelf aanspreken? Via de persoonlijke interpretatie vergroot je jouw zeggingskracht in de uitvoering van de beweging, die jou én je publiek/leerlingen kan raken en beroeren.


Donderdag 17 augustus 17:00 – 18:30 Intervisie Netwerk voor Dansdocenten
Platform voor verdieping van de professionele identiteit, duurzame inzetbaarheid en deskundigheidsbevordering.

Je hebt een drukke agenda en dat maakt het lastig om jezelf trage vragen te stellen over jouw handelen als dansdocent, zoals: “Waar kwam die scherpe opmerking van mij opeens vandaan?” “Ik zit altijd in de overdrive, kan het ook een tandje minder?” “Hoe komt het dat ik altijd helemaal opbloei als ik met die groep cursisten werk?”.

Wij zijn als dansdocenten vaak alleen aan het werk; “op ons eigen eiland”. In de Intervisiebijeenkomsten waar wij elkaar als dansdocenten ontmoeten in een kleine groep ontstaat er een draagvlak voor het onderling delen van kennis, waarbij het onderzoeken van jouw eigen lespraktijk en een kijkje in het werkproces van onze collega onze kwaliteit, duurzame inzetbaarheid en onze professionele identiteit als dansdocent een boost geeft.

Het Intervisie Netwerk voor Dansdocenten (INvD) biedt bij de Zomer DansImpuls 2017 een workshop aan waarin tijd voor bezinning, inspiratie, samenkomst en groei in je ontwikkeling centrale thema’s zijn. De rode draad is een kennismaking met het netwerk: hoe gaat dit in z’n werk en hoe voelt het om daaraan deel te nemen?

Erik van Duijvenbode en Esther Nederpelt nemen je mee op deze bespiegelende reis en navigeren samen met jou naar de interessante binnenwereld van jouw unieke dansdocentschap.


Zaterdag 19 augustus 11:15 – 13:45 uur Workshop: Energiebesparend les geven (M/P)
Herken je dat gevoel dat jij al jouw energie als dansdocent geeft om je leerlingen in hun energie-input, beleving en danskwaliteit te stimuleren? In deze workshop kijken we hoe je gericht en bewust jouw energie kunt doseren en vormgeven in relatie tot de energie die je bij je leerlingen wilt aanboren. Door je eigen energie en krachten bewust in te zetten creëer je een ruimte waarin jij als dansdocent kunt ademen (niet alleen voor en na de les, maar juist tijdens de les!), waarbij je jezelf kunt blijven voelen in verbinding met anderen.